3 domenii in care incalzirea in pardoseala este cea mai buna alegere

Incalzirea in pardoseala este poate cel mai eficient mod de incalzire al incaperilor. O solutie pe termen lung ce se bucura de o serie de beneficii si ale carei riscuri sunt destul de mici. In ultimii ani, incalzirea prin pardoseala a devenit un trend in randul dezvoltatorilor imobiliari.

Constienti de importanta acesteia, majoritatea dezvoltatorilor au optat pentru aceasta solutie de incalzire prin pardoseala pentru a oferi clientilor apartamente cu un nivel de confort ridicat. Dar acesta solutie nu este destinata exclusiv uzului casnic.

Iata unde poate aduce un plus real incalzirea prin pardoseala:

1. La domiciliu. Casele cu incalzire in pardoseala au parte de o ambianta mai placuta si de un nivel ridicat de confort. Beneficile alegerii unui astfel de sistem de incalzire sunt numeroase. Amintim economia de energie si spatiu, fiabilitatea crescuta dar si eficienta creascuta a incalzirii.

Confortul termic este datorat in primul rand faptului ca la atingere podeaua ofera o senzatie placuta, dar si faptului ca incalzirea se face uniform iar aerul ramane neinfluentat de agentii termici.

Unul dintre avantajele incalzirii cu ajutorul centralei de apartament era faptul ca poate fi programata temperatura din incapere. Insa, incepand din acest an, si incalzirea prin pardoseala poate fi controlata de la distanta prin intermediul unei aplicatii pe telefonul mobil.

Costurile unui astfel de sistem nu sunt inaccesibile, iar amortizarea lor in timp este mult mai rapida decat in cazul variantelor clasice.

2. Gradinita sau centre de joaca pentru copii. Sanatatea copiilor nostri este pe primul loc! Iar copii gasesc o placere deosebita in a sta pe jos. O mare parte din activitatile desfasurate de catre cei mici se manifesta pe podea. Asadar, ce argument mai bun putem avea pentru alegerea incalzirii prin pardoseala daca nu sanatatea copiilor?

Stim cu totii ca incepand de la picioare se regleaza temperatura noastra in corp, si daca avem o temperatura optima la nivelul solului se creeaza un echilibru in organism. Daca nu avem acest echilibru, tindem sa ne slabim imunitatea prin excesul de imbracaminte. Nu de putine ori se intampla sa pui mai multe haine pe tine doar pentru ca ai picioarele reci si ti s-a creat senzatia de frig.

Incalzirea uniforma creeaza un avantaj dublu. Cel al costurilor reduse, deoarece caldura nu functioneaza un mod continuu, dar si cel al asigurarii unui confort termic atunci cand este necesar. Astfel, nu mai suntem nevoiti sa tinem copii imbracati in prima ora de curs pentru a ajunge la o temperatura optima in incapere.

3. Cladiri de birouri si institutii. Sistemele folosite de obicei in cladirile de birouri sunt montate in tavan si incalzesc prin ventilatie. Acesta varianta nu doar ca devine ineficienta, dar creeaza un aer extrem de poluat, deoarece aerul este ventilat in intreaga cladire.

Alegerea incalzirii prin pardoseala ofera multe beneficii angajatilor dar si angajatorului. Un aer curat si neviciat, o mentenanta facila, curatarea cu usurinta a podelelor si caldura constanta in incapere. In plus, este o solutie economica si datorita faptului ca nu mai trebuie folosit un covor sau mocheta pentru pardoseala. Parchetul de lemn este suficient.

Un astfel de sistem este eficient si in cazul institutilor care au incaperi mai inalte, deoarece caldura nu se ridica , ci ramane la nivelul pardoseli oferind un confort termic deosebit.

In concluzie, daca doresti sa te bucuri de incalzire uniforma si de durata ia in calcul sistemele de incalzire prin pardoseala. Pune sanatatea pe primul loc si alege ce este mai bun pentru tine, familia ta sau angajatii tai!

Lasa un comentariu