Cat de adanc trebuie sa fie un foraj pentru a raspunde nevoilor de zi cu zi?

Executarea unui foraj in scop personal sau comercial poate fi o investitie excelenta, oferind apa de care aveti nevoie direct din curtea dumneavoastra. Una dintre cele mai obisnuite intrebari pe care specialistii in forare o primesc este: „cat de adanc trebuie sa fie forajul?”. Raspunsul este simplu, dar cuprinzator. Adancimea forajului va avea un impact asupra pretului pe care il platiti pentru executia acestuia, deoarece acesta creste odata cu adancimea pregnanta a forajului.

Expertii de la Top Foraje vor veni pe proprietatea dumneavoastra si o vor evalua, oferindu-va o estimare a gradului de adancime a forajului care urmeaza sa fie executat. De obicei, forajele rezidentiale vor fi cuprinse intre 40 si 50 de metri adancime, dar exista cateva zone in care puturile trebuie sa fie forate pana mult pana in aceasta valoare. Anumite aspecte influenteaza adancimea forajului dumneavoastra, motiv pentru care este recomandat sa va informati temeinic cu privire la riscurile pe care le puteti experimenta atunci cand solicitati executarea forajului la o adancime mult prea mare.

Cum functioneaza forajele de apa din Romania?

Ei bine, apa forata este trasa din acvifere subterane, care sunt situate in roca de baza la diferite adancimi. Aceste acvifere stocheaza apa si pot contine cantitati diferite de apa. Atunci cand procesul de forare trece prin roca, creeaza fisuri care dau acces la apa din aceste acvifere. Cantitatea exacta de apa accesibila la o anumita locatie de forare a putului nu va fi cunoscuta pana cand putul nu este forat si apa este accesata din interiorul acviferelor.

Expertii in foraj vor veni sa va examineze proprietatea si sa va ajute sa determinati locul potrivit pentru un put care va da cea mai mare cantitate de apa. Ei pot identifica cea mai buna locatie si pot da o estimare a profunzimii pe baza cunostintelor lor despre geologia si hidrogeologia zonei, precum si despre adancimea medie a apei din zona. Dupa inceperea procesului de forare, acesta poate continua pana cand se gaseste o sursa de apa adecvata. Cu cat mai bine este forat putul, cu atat costurile posibile in cazul unor nereguli sunt eliminate.

Exista si cativa alti factori care ar putea influenta adancimea forajelor dintr-o zona:

Fluctuatia maselor de apa: In decursul unui an, masa de apa va fluctua in functie de utilizarea apei subterane si a precipitatiilor. Puturile trebuie sa fie forate sub cea mai mica inaltime asteptata a mesei pentru a asigura disponibilitatea continua a apei.

Reglementarile munincipale: In anumite zone ale Romaniei, munincipiile pot reglementa adancimea la care se executa un foraj. Expetii Top Foraje se vor informa cu privire la aceste detalii si se vor conforma acestora pentru a evita amenzile prevazute de nerespectarea acestora.

Evitati contaminarea suprafetei: Puturile si fantanile pot fi forate mai adanc pentru a crea o traiectorie mai lunga de apa la suprafata. Acest aspect lucreaza in beneficiul dumneavoastra, in sensul in care adancimea forajului inseamna ca va alimentati cu o sursa de apa provenita din straturile adanci, protejate de actiunea bacteriilor prezente la suprafata.

Daca aveti nevoie de un foraj bine executat, Top Foraje va sta la dispozitie cu o echipa de experti licentiati si acreditati ce vor oferi proprietatii dumneavoastra o lucrare de cea mai buna calitate, care va dainui ani de zile. Forajul constituie o sursa sigura si economa de apa, insa, pentru a va bucura de toate beneficiile sale, trebuie sa identificati adancimea ideala pentru executia acestuia.

Lasa un comentariu