Comunicarea este foarte importanta – III

Desi nu orice problema care poate aparea va fi din vina ta, modul in care reactionezi poate schimba intreaga situatie in cateva secunde. Doar pentru ca nu ati fost de acord cu ceea ce s-a putut intampla sau ati fost spus nu va face ca modul in care reactionati sa fie unul justificat.

Comunicarea este foarte importanta
Comunicarea este vitala in orice forma de relatie, cu cat faceti mai bine acest lucru, cu atat este mai probabil ca relatia dvs. sa beneficieze. Nu uitati sa respectati granitele altor oameni, stiind ce este confortabil pentru ambii oameni este fundamental pentru o relatie sanatoasa.

Daca nevoile dvs. sunt mai fizice, asigurati-va ca acest lucru este in regula cu cealalta parte. Daca va place sa salutati pe cineva cu o imbratisare, asigurati-va ca sentimentul este reciproc. Atunci cand o persoana depaseste spatiul personal, aceasta va provoca frecare in mai multe moduri.

Spatiul personal este doar atat de personal. Daca prietenul sau un membru al familiei se apleaca si te imbratiseaza sau te saruta, este perfect acceptabil sa comunici ca nu esti in regula cu asta. Gasiti modalitati de a spune acest lucru cu amabilitate, astfel incat sa nu se simta raniti, in acelasi timp, vor sti ca acest lucru va face sa va simtiti inconfortabil.

Comunicarea functioneaza in ambele sensuri, asa ca, daca sunteti la curent cu ceva care face pe cineva incomod, luati nota si acceptati cele spuse si abordati situatia cu precizie. Daca cineva si-a luat timp sa vorbeasca cu tine, atunci merita un raspuns care sa recunoasca perfect ceea ce simti.

Lasa un comentariu