Ghid pentru reparatia placii de baza a laptop-ului

Una dintre cele mai comune defectiuni ale laptopului este ca placa de baza sa se strice, iar tu sa fii nevoit sa o repari. In cazul in care placa de baza este prea deteriorata pentru a fi reparata, cu siguranta ar trebui sa iei in considerare sa cumperi un laptop nou. Acest lucru este necesar deoarece placa de baza a unui laptop este foarte costisitoare si nu este acoperita de o garantie, asadar o optiune mai buna ar fi sa cumperi un laptop nou.

Dar inainte de a apela la aceasta varianta extrema, este indicat sa evaluezi in amanunt cat de deteriorata este placa de baza. Este bine sa cantaresti bine situatia, inainte de a te decide daca merita sa repari placa de baza sau trebuie sa cumperi un laptop nou.

Care sunt semnele clasice care semnaleaza ca placa de baza a laptop-ului s-a stricat

Unul dintre semnele clasice care semnaleaza faptul ca placa de baza a laptop-ului tau s-a stricat este daca exista o intrerupere completa pe ecranul computerului, cand unitatea hard disk nu functioneaza timp de aproximativ 10-15 secunde. In aceasta situatie, mai mult ca sigur device-ul are nevoie de reparatii oferite de Power Laptop Service.

De asemenea, daca atunci cand apesi butonul „On” auzi un sunet de inalta tensiune, asta inseamna ca placa de baza este defecta.

Cel mai evident semn este atunci cand laptop-ul nu porneste atunci cand vrei sa il aprinzi.

Cauzele defectarii placilor de baza a laptop-urilor

Exista numeroase motive pentru care placa de baza a unui laptop se defecteaza uneori. Specialistii Power Laptop Service detaliaza cateva dintre acestea:

  • tulburari electrice si de tensiune
  • particule de praf si fum adunate in ea sau chiar vechimea laptop-ului
  • defectiunea ventilatorului care cauzeaza adesea probleme de incalzire
  • accidente sau daune fizice

Desi semnele deteriorarii placii de baza mentionate mai sus trebuie analizate, exista cateva exceptii care trebuie examinate atunci cand se verifica deteriorarea placii de baza a laptop-ului. Iata care sunt acestea:

1.Ecranul negru ar putea fi o indicatie a unei posibile probleme cu lumina din spate. Intre balamele exista un buton care actioneaza ca un comutator de pornire/oprire pentru iluminarea din spate a laptop-ului. Aceste butoane se deconecteaza automat cand capacul este inchis. Cu toate acestea, uneori se blocheaza. Prin urmare, este indicat sa tragi mai intai capacul laptop-ului inainte si inapoi, si daca acesta ramane tot negru, ia un stift, gaseste comutatorul si atinge-l usor. Daca chiar si acest lucru nu functioneaza, este posibil sa ai nevoie de o reparatie a placii de baza.

2.Daca laptop-ul tau porneste pentru cateva secunde si apoi moare, ar putea fi din cauza epuizarii bateriei. Mai intai conecteaza-te la priza de alimentare si apoi porneste-l. De asemenea, verifica cablurile de conectare. Daca nu functioneaza inca, ar putea exista doua motive. In primul rand, adaptorul tau ar putea fi deteriorat, verifica-l. Daca nu este cazul, atunci esecul posibil ar putea indica faptul ca trebuie sa iti repari placa de baza.

3.Adesea, re-setarea RAM si CMOS sau actualizarea BIOS-ului ar putea sa te salveze de la repararea laptop-ului de baza.

Lasa un comentariu