Menopauza Diagrama nivelurilor hormonale

Pentru a selecta masuri corective este necesara monitorizarea regulata a nivelului hormonal al menopauzei. In timpul perioadei climatice, nu numai nivelul de progesteron si estrogen se schimba, ci si hormonii de luteinizare si de stimulare a foliculilor.

Nivelul hormonului stimulator al foliculilor este predispus la fluctuatii ciclice la o varsta frageda, cu toate acestea, odata cu debutul menopauzei, cantitatea acestuia creste pana la valori maxime. La varsta reproductiva, nivelul normal al acestui hormon este de 10 mIU / ml. In timpul menopauzei, aceasta cifra creste la 30-40 mIU / ml. La unele femei din perioada postmenopauza, nivelul acestui hormon a crescut la 135 mIU / ml. Daca o femeie in varsta de menopauza se confrunta cu o crestere a nivelului hormonului stimulator al foliculului de 1,5-2 ori, atunci in curand va trebui sa se astepte la debutul menopauzei.

Estrogenii mentionati anterior sunt numiti hormoni ai tineretii, sarcinii si frumusetii. Sanatatea femeilor depinde direct de nivelul acestor substante biologic active. Lipsa de estrogen in organism este insotita de astfel de probleme:

  • Frecvente dureri de cap, greata, fluctuatii ale tensiunii arteriale, precum si o afectare a coordonarii miscarilor;
  • Pielea uscata si peelingul, aspectul precoce al ridurilor, alunitelor, papilomelor si semnelor de nastere;
  • Flux de sange local crescut, care acopera gatul, pieptul si capul. Acest proces este insotit de transpiratie crescuta, senzatie de caldura si roseata a pielii din aceste zone.

Lasa un comentariu