Modalitati de a iti apreta hainele cand nu ai acces la fierul de calcat

Fierul de calcat este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice in gospodaria romanilor, dar se intampla uneori sa nu ai intotdeauna acces la un fier de calcat (poate ai plecat intr-o vacanta in care nu ai avut cum sa iti iei bagaj de cala si trebuie la un moment dat sa iti apretezi o camasa).

Iata cateva modalitati de a apreta hainele atunci cand nu te poti folosi de un fier de calcat!

Foloseste uscatorul de par

Daca te grabesti si realizezi ca ai o camasa sifonata pe care trebuie sa o imbraci la un anumit eveniment, nu are rost sa intri in panica. In schimb, o poti aseza pe o suprafata plana si trece uscatorul de par la doi centimetri deasupra ei, in fata si in spate. Cutele vor disparea chiar sub ochii tai!

“Abureste” hainele in dus

Acest truc este deosebit de util atunci cand calatoresti. Daca intentionezi sa porti ceva care s-a sifonat in valiza, intinde haina pe un suport, in timp ce faci dus cu toate usile si ferestrele din baie inchise. Cand vei iesi din baie, cutele camasii vor fi disparute complet. Aminteste-ti sa atarni aceste articole de imbracaminte cat mai aproape de sursa de abur, ca de exemplu pe tija de la dus.

Foloseste un prosop umed

Pe o suprafata plana, aseaza un prosop umed peste articolul de imbracaminte sifonat si trage in jos pentru a netezi cutele profunde. Apoi lasa haina respectiva intinsa, pentru a se usca.

Pulverizeaza cu otet

Otetul alb este o alternativa ieftina, blanda si lipsita de substante chimice pentru a elimina aceste cute ale unor articole de imbracaminte, care uneori pot fi stresante si noi nu ne putem ajuta de un fier de calcat ideal pentru voiaj . Iti poti spala hainele cu o parte otet si inca una apa. Apoi, va trebui sa lasi haina sa se usuce la aer.

Abureste cu un ceainic

Poti fierbe apa intr-un ceainic si apoi, cand aceasta incepe sa dea in clocot, doar sa tii imbracamintea la o distanta decenta de acea sursa de abur. In acest fel, avem o modalitate optima de a calca si fara un fier de calcat!

Transforma o oala din bucataria ta intr-un “fier de calcat neconventional”

Poti fierbe apa intr-o oala obisnuita de metal, pe care o vei folosi pentru gatit. Cand apa incepe sa fiarba, arunc-o afara. Fundul acesteia ar trebui sa fie suficient de fierbinte pentru a fi folosit precum un fier de calcat neconventional.

Daca optezi pentru aceste variante, poti iesi din anumite impasuri.

Lasa un comentariu