Tratamentul modificarilor nivelului hormonal al menopauzei

Concentratia minima de estradiol in corpul unei femei in menopauza este de la 6 la 9 pg / ml. Cu o scadere vizibila a indicatorilor, unei femei i se recomanda terapia de substitutie hormonala, deoarece o deficienta a acestui hormon va duce la astfel de consecinte:

  • Labilitate emotionala;
  • Scaderea libidoului;
  • Membrana mucoasa uscata a organelor genitale externe si a vaginului;
  • Scaderea tonusului glandelor mamare;
  • O crestere a colesterolului din sange;
  • Incetinirea proceselor degenerative in articulatii, tesutul osos si piele.

Limita superioara admisa a estradiolului in menopauza este 82 pg / ml. Odata cu cresterea nivelului hormonal al menopauzei, o femeie poate prezenta insomnie, edem periferic, slabiciune crescuta, probleme digestive, durere la nivelul glandei mamare, iritabilitate crescuta si caderea parului.

Modificarile hormonale care apar la femeile aflate la menopauza nu ar trebui sa fie motive de ingrijorare. Daca concentratia principalilor hormoni din sange nu depaseste norma fiziologica, atunci femeia nu trebuie sa ia medicamente pentru a imbunatati sanatatea generala.

Daca simptomele clinice ale menopauzei agraveaza calitatea vietii, atunci unei femei i se prescrie terapia de substitutie hormonala. Selectarea numelor si dozelor medicamentelor este administrata de medic in mod individual. Inainte de a prescrie anumite medicamente, specialistul trebuie sa se asigure ca exista un dezechilibru hormonal care este necesar pentru a fi tratat.

Dezechilibrul hormonal afecteaza toate organele si sistemele fara exceptie. Legatura primara care este atacata sunt procesele metabolice, de aceea terapia la timp a nivelului hormonal al menopauzei este atat de importanta si inevitabila.

Lasa un comentariu